CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

¤❤¤Oº°‘¨☜❤☞¤Lean on to each other ' '' '' ''❤ '' '' '' '' Keep holding on to each other¤☜❤☞¨‘°ºO¤❤¤

Ahad, 3 April 2011

Nasi Mandy Kambing

Last Sunday, kami berpusing mencari Restoran Al-Jawaher.. Sampai MEC kami pusing! Dok buat u-turn, masih tak jumpa-jumpa... After 2 hour, kami ke Masjid Negeri untuk solat Maghrib dan ke Sara Thai for dinner.. Tadi aku terjumpa dalam satu blog.. Dalam salah satu gambarnya, ada address restoran tu. So, aku sms la kat Hubby Baby yang ada kat plant masa tu untuk sign permit. So, lunch tadi kami ke Taman Sg. Isap Perdana....
Ke Restoran Al-Jawaher ni... Excited sangat bila dapat jumpa restoran ni! Sebab aku tak perlu lagi keluar dari Kuantan untuk makan nasi Arab! Tempat ni diusahakan oleh satu family yang katanya dulu duduk kat Arab bertahun-tahun lamanya... So, Adakah ia akan memuaskan hati dan tekak aku dan Hubby Baby???

Kalau dah pernah rasa nasi mandy kambing yang pure, aku tak berani nak recommend tempat ni.. Kami pernah makan nasi Arab di Restoran Saba, Cyberjaya... makanan di Jawaher ni terasa bland sungguh.. Tapi, tekak masing-masing kan.. Ada juga yang kata sedap... But not for us.. Habiskan pun sebab nasi mandy kambing untuk 4 orang dah RM68.. Tambah lagi dengan 2 hidangan set ayam panggang untuk Batrisyia dengan Addeen... Aku rasa sungguh tak berbaloi! Rasa ayam panggang tu pun bland aje.. Batrisyia terpaksa habiskan jugak sebab dia sndiri yang request benda tu.. Addeen ada excuse sebab hidangan tu Hubby Baby yang orderkan untuk dia..
Our Nasi Mandy Kambing wasn't like this.. Kambingnya kecik-kecikkecik-kecik aje.. Dalam  nasi tak ada kambing lak.. Biasa nasi Arab ada kambing dalam nasinya...

Aku hilang berahi untuk ambil lebih banyak gambar... Sebabnya masa ambik order, the lady kat counter tu ambik order dengan muka yang 'hangit'! Cakap tak buka mulut, mana orang dengar.. Lepas tu naikkan suara pulak kat customer.. aku le tu! Then, bertekak pulak dengan owner yang aku rasa diaorang ni adik-beradik, berdasarkan iras wajah yang sama.. Sedih rasanya... So, nasi mandy tu terpaksalah aku 'tolak' masuk tekak... Hubby Baby pun senyap aje masa makan.. tu cara dia nak bagitau yang nasi mandy tu FAIL!

Bila nak bayar, ownernya senyum aje.. sejuk sikit.. So, aku belilah menda alah ni untuk bawak balik....
Please ignore object berikat warna biru hasil projek  ntah-apa-apa-Addeen...

Sebotol, empat hengget... Aku ambik 5 botol yang berlainan perisa... Sama aje dengan sparkling juice yang kami selalu minum and selalu ada stock dalam fridge.. Tapi, boleh masuk list minuman kami...

Yang sedihnya, Hubby Baby kekal diam pasal lunch kami di restoran tu sampai la ke subuh ini... Kalau sedap, dia akan terus beri komen masa makan.. Tapi ternyata tekaknya yang pernah bekerja sekejap di Kuwait dan pernah makan di restoran-restoran Arab di Kuala Lumpur dan kawasan sekitarnya mengatakan 'NO' pada restoran ni.. Maaf, bukan sengaja nak diprovokekan tapi itu realiti tekak kami yang sukakan pada originality and authenticality... Manalah tahu, tekak korang kata sedap....Masing-masing babe!

5 comments:

JaJa'Z

oic.. akak tgk entry restoran al-jawaher rupanya..puas jaja pk restoran apa lah yang akak cari kat blog jaja tu..
kalau sesapa yang pernah rasa the real nasi arab or nasi mandi maybe bleh compare..mana yang sedap..dan mana yang kureng..the real nasi arab maybe lebih piaww dr yang ada kat al-jawaher tu...
tapi bagi jaja and suami yang tak pernah rasa mana2 nasi arab kat kedai lain..so far, kitorang telan jek..mcm hubby jaja dia suka kambing..so, dia pun enjoy jek makan...

tpi mmg betul..banyak lagi kekurangan yg perlu diperbaiki kat restoran tu..dr segi service, PR..banyak sgt kena tingkatkan..kalau akak nak tau, dr dulu jaja gi situ..akak yg amik order tu memang cenggitu la mukanya..tapi kalau tuan kedai tu..mesra alam la jugak..

Cool Lean

Jaja, kena hantar the lady yg ambil order tu ke kursus senyum... HB akak cukup lemah bila orang yg berniaga tak gheti senyum ni.. Kami asal Melaka..suka senyum-senyum dan gelak2..so bila tengok muka cam nak telan orang ni rasa cam..adoiii....

Pst! Jaja gi gym yang kat belakang tu ke??

JaJa'Z

pekerja2 tu anak beranak dia jugak..semua jenis cakap kadang2 lebih kurang..janji tak mengganggu kitorang makan..kitorang bedal jek...yup, jaja gi gym kat belakang tu la...akak dok mana yek?

MyRule

air barbican tu..kat k4 pun ader jual..hehehe

Cool Lean

Sini punya C4..x penah nampak pun! Yang nak kena pi beli samada kat Indera Mahkota atau kat restoren ni aje... Sedih, kan???

Catat Ulasan