CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

¤❤¤Oº°‘¨☜❤☞¤Lean on to each other ' '' '' ''❤ '' '' '' '' Keep holding on to each other¤☜❤☞¨‘°ºO¤❤¤

Selasa, 22 Oktober 2013

Jatuh dan Bangun

Ahad  lepas, ku sudah terbreakdance selepas membeli dan nak belah di Pasar Tani Stadium...
Macam-macam gaya ku buat!
Hasilnya... Malam tu juga kena panggil orang datang mengurut!
Dan sekarang... kiri kanan dah macam ni..


Bukan kaki saja.. Tangan kiri dah rupa gini..

Sakitnya sampai ke bahu...

Lumber area pun sentap...
Bila solat, standby aje kalau terpaksa duduk... Bila terasa kesakitan yang melampau, sujud hanya dalam keadaan duduk sahaja.. Bila duduk antara dua sujud, kaki x mampu dibengkokkan...

Dari blog Ustaz Zaharuddin:

Baca tujuh kali dengan tangan diletak di tempat sakit , kemudian baca Bismillah tiga kali dan terus baca doa berwarna biru :
أنه شكا إلى رسول الله صلى الله عليه وسلم وجعا يجده في جسده منذ أسلم فقال له رسول الله صلى الله عليه وسلم ضع يدك على الذي تألم من جسدك وقل باسم الله ثلاثا , وقل سبع مرات :

أَعُوذُ بِاللهِ وَقُدْرَتِهِ مِنْ شَرِّ مَا أَجِدُ وَأُحَاذِرُ 
Ertinya : Seorang sahabat datang mengadu kepada Nabi berkenaan kesakaitan yang terdapat ditubuhnya sejak dari ia masuk Islam, lalu nabi mengajarkan berkata : " Letakkan tanganmu ditempat yang kamu merasai sakit itu dan bacalah Bismillah tiga kali dan kemudian bacalah tujuh kali : " Aku berlindung dengan kuasa Allah dari segala kejahatan yang telah menimpaku dan yang aku ingin hindari. ( Riwayat Muslim)




Khamis, 3 Oktober 2013

Hilang Ingatan

Zaman sekarang memang canggih.. Nak 'berbual' dengan orang lain, tak perlu jumpa berdepan atau bergayut di telefon sampai merah cuping teling.. Cukup dengan berbual di WhatsApp, WeChat, Twitter, Facebook, BBM dan macam-macam aplikasi lagi yang aku sendiri tak boleh nak ingat.. Nak berdarling-darling dengan Hubby Baby pun cukup dgn BBM saja. Sekali dalam sehari, dia akan call untuk mendengar suara walau selepas aku hantar msg dan seringkali dibalas selepas beberapa lama! berbalas BBM atau WhatsApp. Hidup memang mudah... Kos komunikasi juga dapat dijimatkan.

TAPI!!!!

Dalam tempoh beberapa lama, aplikasi yang digunakan perlu diupdate dgn versi yang terbaru.. Setiap kali diupdate, banyak 'perbualan' yang hilang! Aku tak kesah kalau perbualan dengan group sekolah, group saudara-mara atau dengan individu lain hilang dari memory.. Tapi aku cukup kesah dan resah bila perbualan aku dgn Hubby Baby hilang!!


Orang lain mungkin tak kesah.. Orang lain mungkin tak sedih tapi aku SEDIH!!! 


Aku akui.. Aku seorang yang sentimental.

Zaman berkawan dengan Hubby Baby dulu, dia pernah tulis atas sehelai tisu McDonalds.. Dan aku masih simpan tisu itu! 

Zaman mulai terasa kasih, dia telah tulis nama gabungan kami diatas petal bunga ros... Aku masih lagi simpan petal-petal itu!

Zaman bercinta jarak
sejauh Kuala Terengganu-Melaka dulu, dia pernah tulis nombor public phone blok penginapannya di Kerteh, aku masih simpan lagi cebisan kertas itu..

Zaman dah berkahwin, time aku cari gaduh atau merajuk benda remeh merajuk, aku suka tulis nota marah, merajuk untuk dia dan dia balas... Nota-nota itu semua masih aku simpan. 

You be the judge of how sentimental I was... and still am today.

Bila berbualan harian yg disulam dengan kata-kata sayang dan manja hilang dari memori....
Sekian, dari aku yang sentimental dan emosional...


Isnin, 30 September 2013

Dear Couples...

Dear married couples,

 I hope you are doing fine. What have you been doing since the big day?



Can you still remember the BIG day when you were celebrated by your close-knit families, your extended family members, your close friends, your ex-school-mates, college mates, friends from university, family of friends, your parents's friends and everyone in the neighbourhood? 

   

Can you still see their smiling faces when they congratulated you?

Can you still remember their well wishes and words of blessing when you were sitting on the bridal bed in your gorgeous bridal outfits?

Can you still remember when you were walking passed everyone and they praised you with beautiful verses?
  Can you still remember when you were being seated at the beautifully arranged table to have your 'makan beradab' session?Can you still remember how you charmed everyone to snap shots of you savoring the delicious food served especially for you? 


 
Can you still remember when families and friends have to take turns to take pictures of you and with you?



We have been married for 20 years, 4 months and 1 day... And we can still see everything clearly our big wedding celebration!
 And the most important thing is.. we cherish each other more than we did 20 years ago... Love have always been in the air around us.... Let's do the same thing for your self, your spouse and your marriage...