CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

¤❤¤Oº°‘¨☜❤☞¤Lean on to each other ' '' '' ''❤ '' '' '' '' Keep holding on to each other¤☜❤☞¨‘°ºO¤❤¤

Khamis, 11 Februari 2010

Faeiqah..

Nurul Faeiqah ni hantu buku..She can read any books at all times.. MAsa dia kat kindy lagi dia dah reti membaca..Hehehehehe..ikut umminya yg mmg berhantu membaca masa ngandungkan dia kottt.. Dia tak dapat makan @ toys,  it doesn't matter..as long as nobody stands between her & her books..Semua buku dia baca..Masa tadika, dia baca buku science Along dia..Buku tu syllabus Singapore & in English..She can read English, BM & a moderate of mandarin masa tu..

Semua orang heran, kenapa budak 6 tahun baca buku2 yg jauh lebih 'tinggi' dpd dia.... Dictionaries pun dah jadik cam buku cerita.. ( TAng tu, mmg ikut mak dia..suka baca dictionaries) Dari kecik sampai la ni, dia tak mintak toys pun...KAlau offer pun, dia tak mo..Kekadang Hubby BAby risau jugak..TAkut mata dia rosak (pun cam mak dia jugak yg dah mula pakai spek masa umur 11 tahun sssaaaammmmpppaaaaiiii la ni!) & takut she lost her childhood terlalu awal..

It's good that she loves to read but she's a real bookworm sampaikan tulisan pun cam worm! She just hates writing.. Pernah dia tak buat homework Bm, salin balik karangan dari paper cutting..... Bila ditanya, jawapannya mmg very direct.."KAkak tak suka tulis..KAkak malas le nak tulis banyak-banyak..Kalau baca, tak yah nak tulis2 pun.." MAsyaallah..Tepuk dahi Hubby BAbyku!

Very unfortunately..She still has the same attitute towards writing ....Her writing is worst than cakar ayam..that's what I said to her the previous week.. Writing is her main problem in school..She can verbally make a good composition, using bombastic word, but when it comes to putting them on papers......... U know it urself! I tried so many methods which I learnt in college & practised during my teaching days but they just doesn't work on her.... She's giving me headaches!!!!