CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

¤❤¤Oº°‘¨☜❤☞¤Lean on to each other ' '' '' ''❤ '' '' '' '' Keep holding on to each other¤☜❤☞¨‘°ºO¤❤¤

Ahad, 23 Januari 2011

Puding Labu

Sejak diajar makan labu ni, tekak selalu saja kering bila nampak labu kat pasar malam ataupun kat pasaraya.. Bila surf pun, aku mesti type "RECIPE LABU" kat google search engine.. Rupanya, buah labu boleh dimasak pelbagai cara ... Recipe ni aku belum try lagi. Hubby BAby gi attend his weekend class. So, xde orang yang aku boleh tunjukkan recipe dan orang tu akan suruh try that recipe.. Ni recipe dari K Liza....

Puding Labu

bahan
1/2 biji labu
1 cawan gula
2 cawan tepung kastad
3 cawan santan/fresh milk
5 biji telur
1 s/t vanilla

cara
1. Buangkan kulit dan biji labu. Parutkan.
2. Gaulkan semua bahan dan kukuskan selama 1 jam.
3. Sejukkan dan potong.
4. Hidangkan [jika suka sejuk masukkan dalam peti sejuk]

NAnti aku akan try..tp not too soon....

0 comments:

Catat Ulasan