CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

¤❤¤Oº°‘¨☜❤☞¤Lean on to each other ' '' '' ''❤ '' '' '' '' Keep holding on to each other¤☜❤☞¨‘°ºO¤❤¤

Ahad, 13 Februari 2011

Welcome To The Starfruiters!!! (Day 2 @ 926)

Setiap kunjungan The Starfruiters ke Kuantan tak pernah lengkap tanpa ole-ole untuk dibawa pulang ke rumah masing-masing... Biasanya kami akan ke Cherating untuk memborong tapi disebabkan kekangan waktu, kami beli di 926 aje...
Kat mana926 ni? Kedai ni letaknya di Sungai Karang. Dulu, kedainya terletak di depan Masjid Sg Karang tapi selepas beberapa tahun dan tempat tu dikenali ramai, owner kedai tu minta pengusaha 926 pindah ke tempat lain... So, it's been a few years jugak 926 ni pindah ke kedai baru ni... 
Biasanya kalau musim ikan kurang aka musim hujan , aku tak berapa suka beli keropok lekor atau kepok geter (keropok lekor mentah yang terus digoreng tanpa direbus terlebih dahulu). Tapi nak buat camne.. Keropok lekor mesti kena beli jugak! So, bawaklah mereka ke 926 jugak..

X daya dah nak keluar..dok dalam kereta aje..

Posing..jangan tak posing..

Pergh! Ni yg tak tahan ni! HAndsome! Anak sapa ntah.... 

Apa le yang dibincangkan tu agaknya.....

HAngat nampak perbincangan tu! Cam tak nak balik je diaorang ni!
 Lebih 30 minit kami kat kedai tu... Habis keropok kering kat situ! 
Tokey kedai pun seronok dok keluarkan stok barangannya... 
Yelah kan... selagi ada permintaan, selagi tu la dia akan jual... 
Tahun lepas aku beli sepeket panjang tu RM7. 
Tahun ni aku tak tahu le berapa pulak harganya sebab aku tak membeli pun... 
Lupa pulak nak tanya pada shoppers yang ramai ni....

Fika bukan menahan sakit kena tampar ye... 

Cikgu Besau menunggu anak-anak murid menyopping keropok kering dan keropok lekor!

Keluarlah kejap... luruskan urat..

Kerana tahap keletihan yang teramat, terpaksa jugak berposing untuk menlupakan lelah...

Amai seronok sebab kali ini dia shopping dak Serul yang bayau!Hehehehehe...

K Nor: Bang, nak pergi mana tu? Ni ada lagi nak kena angkat ni!
Abg Deris: Nasib baik aku ada dua tangan aje.. KAlau ada 4 tangan, mau penuh semua tangan aku dengan barang2 ni!

Wahbi: hadoi..... Kering poket dibuatnya aku melayan Katon sorang ni! Nasib baik isteri..kalau tak, aku dah lari!

Kakak: Sapa lagi aku nak kasik ni?? Nak kena tambah lagi keropok ni!

Amai: Mak, cukup-cukup dah le tu beli...
Kakak: Aku nak lagi! Nak buat stok setahun!

Apa le diborakkan dengan kakak ipau sorang tu??

Jadi wanita kipas jap dengan sate ikan untuk cucu-cucu ngan kengkawan dak Ina kat ofis nanti...

Finally! Home sweet home!
Akhirnya, balik jugak kami... 
Mula-mula kena bersihkan semua bekas yang dah digunakan..
Kami passing baton sahaja.. Mumula Si A basuh, lepas tu Si B tu pulak basuh. 
Kemudian Si C pulak ...dan ianya berterusan sampai semua habis dibasuh...
Kemudian, kami mengadap  pulak murtabak mengkasar yang 15 keping tu!
Fuh! Bila mula menghidang, semua kata..
"ni dah pukul 630 ptg dah! Kita karang nak gi makan lak! Kang x habis makanan kat restaurant kang!"
"Tak habis, jadi breakfast la besok pagi..."
Sudahnya, tinggal sekeping aje.. tu pun sparekan untuk budak-budak yang tak gheti-gheti letih dok pi taman permainan dan berbasikal lagi!

Okay! Pi mandi semua! kita nak pi dinner lak!
Kan kita dah booked pukul 8.30 malam!
KAng nak solat lagi..nak mandi lagi!
Cepat!!!!!!!

3 comments:

cik aletheea :

hehehhe.. sronot gile ;p

Cool Lean

Kalau semua ada, mesti lg seronok.
Tapi ada yang kena tido kat dapo le nanti...heheheheeh
dan ada yg kena berkhemah kat laman!

MyRule

ayat x boleh blah.. dak serul bayar...hahhaa

bukan tu jek.. dah serul pilih... dah serul decide.. mem kata OK aje..heheh

Catat Ulasan