CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

¤❤¤Oº°‘¨☜❤☞¤Lean on to each other ' '' '' ''❤ '' '' '' '' Keep holding on to each other¤☜❤☞¨‘°ºO¤❤¤

Isnin, 28 Februari 2011

Maher Zain Live in Concert

Aku, Hubby Baby dan anak-anak bermusafir ke Kuala Lumpur kelmarin.. Hubby Baby ada program yang berfaedah exam  dan kami yang lain pun ada program yang tak berfaedah pula jugak.. Dah sebulan lebih dah planned this program.. Aku gelar program ini sebagai "Rombongan Che' Kiah ke MZ". Eh! Betul.. Ibu aku lah Che' Kiah tu, nama gelaran bila kami serombongan ke sesuatu tempat... 
Kalau nak cerita lelebih, letih la.. 

 Kami sampai di Stadium Malawati kul 6.30pm.. Kereta dah mula membanjiri SM dah masa tu.. Terus cari Dak Ida (adik perempuan bongsu) ngan family dia
 Ops! Jangan marah... Dia dah chop paling depannnn sekali kat pintu masuk SM tu..Ni anak2 dia, Dak Haris ngan dak Sabrina. Bersemangat diaorang nunggu dari jam 5.20pm!
 Aku tak tahu le apa perbincangan hangat Dak Ida (Plg kiri sekali), Teh (berbaju turqoise,adik Che Kiah kita), Che Kiah, Dak Kokgy (kakak sulung aku) ngan dak Azrain (Yang Mok dak Ida). Aku enterframe aje... hehehehe.. Lepas nunggu, dapat le masuk kul 7.45 mlm, lepas Maghrib.. Jangan buruk sangka ye.. Kami anak-beranak bermusafir...Jamak aje..Kan itu satu kemudahan yang Allah beri...
 Kami ingat takde no seat..rupanya ada.... Siap ada krew lagi yang tunjukkan tempat duduk kami... Rombongan Che Kiah ni seramai ..jap ek! Ambik calculator jap... Aku 4 orang, Dak Ida 4 orang, Dak Kogy 3 orang, Dak Kokja 4+2 2 orang anak dara A Man, abg ipau dia yg dok Kuantan, Che Kiah, Che Normah (adik Che Kiah) dan lastly, my lil brother, dak Faiz... Wah.. 20 orang! Kan aku dah kata..ni rombongan Che Kiah!
 Kokgy ngan Che Normah kita tgh bukak bag penyelamat kami... Dalam tu ada mineral water, fruits & jajan buat alas perut..
 Puas menunggu..Ni dah 30 minit duduk pandang pentas aje..
Letih le plak...tapi kena senyum sokmo.. Senyum itu kan ke sedekah..

 Dan masa terus berlalu.. Kami pun posing le sakan... sementara Che Kiah makan nasi berlaukan kuah kari ikan....
 Macam-macam pesen orang-orang yang kekal sabar ni...
 Finally... Ntah MC lelaki mana lak aku tak kenal tp yang perempuan tu aku kenal le jugak.. Pernah tengok dalam TV3 dulu tapi sekarang dah takde dah.. Namanya? Mamat tu dok sebut "Farah"...
 Since concert ni kumpulan In-team yang handle, so sebelum dia kasik orang lain nyanyi, dia nyanyi dulu... Typical Malaysian nasyeed.. selow -mellow aje...Tapi tepuk la jugak tangan, kasi moral support...
 Irfan Makki, penyanyi jemputan kedua dalam concert ini... Bolehlah..sebab suara dia ni tenggelam dek bunyi band pengiring... Ntah apa yang dia lagukan, aku pun tak boleh nak dengar..
 Finally, the person himself keluar dengan sorakan para penonton..
Good looking gak dia ni... Tapi, Hubby Baby aku la yang paling handsome dalam dunia ni...
Suara dia memang sedap..lemak aje...  
 Dia jemput Fadly dari kumpulan Padi from Indonesia for Insyaallah (Malay version) to duet.. Ok.. Not bad gak.. Sebab aku jjarang-jarang dengar lagu ni.. Aku selalu putarkan CD dia, Insyaallah, the English version aje.. So, feel kurang...mungkin sebab suara students kat belakang aku yang terjerit-jerit nyanyi the Malay version ni...
 Then dia jemput Mesut Kurtis, a Macedonian singer... Oh! Dia ni memang aku suka dengar qasidah Burdah dia.. Anak2 selalu melagukan qasidah ni..Diaorang belajar kat kelas Tahfiz... Sedap... Mengasyikkan..Bahaya nila kalau terlalu asyik... !So, jangan terleka dalam keasyikan ye...
5 orang budak serba putih ni dijemput bersama mereka.. Tajuk lagu aku tak tahu tapi cute le pulak bila budak-budak ni disuakan microphone untuk menyanyi...

Ops! Jangan skandal! Biasa le diaorang ni, Salam muslimin dihulurkan dengan pelukan dan ciuman di pipi..sesama jantina sahaja! Jangan la korang buat berlalinan jantina.. Kang dapat dosa lak..

 Then, dia keluar balik.. Maher Zain sambung lagi menghiburkan kami dengan laungan2 memuji Allah swt dan  Muhammad saw.

 Dia nyanyi lagu 'Freedom'. Penonton sporting sungguh dengan berikan lampu handphone, lampu bling-bling (RM10 dijual kat luau tu) dan bermacam-macam lampu lagi! ni sebagai tanda sokongan keatas rakyat Libya yang sedang dilanda gelombang......


 Mesut Kurtis nyanyi solo sekejap sementara Maher Zain rehat kejap..

Lepas tu, Maher Zain keluar balik... 2nd part of the concert... Stadium makin panas... Sebab semua tahu it's coming to an end. His last song,bergema stadium dengan nyanyian penonton semua aku  dan Kokgy pun nyanyi cam zaman mumuda dulu.. Wuhuuuu!!!!!

Sebelum keluar, sila berkumpul di tempat yang dah ditentukan ye.. Al maklum la, rombongan yang besau...

Tunggu jap...

Ambik gambau tetengah malam buta... Dah kul 12 ni!

Rombongan Che Kiah yang dapat dikumpulkan selepas concert..

Sengaja dijauhkan 'shuttle' supaya mudah keluar...Kononnya la... Tapi terjjam jugak.. MAna mau lari...

Kejadian Yg Sadis Semasa Concert

Budak depan aku ni sempat lagi berfacebooking kat dlm stadium!Jeles sungguh!

Dak Amir tido la plak..

Dak Addeen pun boring la.. Member kamcing dah tido.. Mula le dia keluarkan statement "Ummi, jom kita balik. Dah malam ni. Kang Abah cari kita.. " Aduuuhhhh...
Dok main kipas (CIMB sponsor), dah kena selumbar... Jenuh le dalam gelap meraba ketip kuku dalam handbag...
Group belakang kami tu, mumula senyap aje.. TApi bila orang depan diaorang jerit "MAHER ZAIN!!!! MAHER ZAINN!!!!" baru le dengau suara diaorang...

Lepas tu, baru la teringat yg kami lom dinner.. LApau la plak.. Pi Doli kat TTDI, diorang tgh berkemas nak tutup... Pu la kat Uncle K kopitiam.. makan, makan, dan makan dan berABC! Kul 2 am baru dapat balik..mestilah lepas dah kenyang! Kul 250 am, mandi, solat dan kul 3 lebih baru dapat tido.. Dan Hubby Baby kejut kul 6.30 am untuk solat... Huha huha jugak.. Tapi solat jangan lupa ye....

2 comments:

Tanpa Nama

bukan main mcm wartawan

Cool Lean

Hua hua hua!!!! KAlo Ayah tak halang dulu, mmg dah jadik journalist dah!

Catat Ulasan