CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

¤❤¤Oº°‘¨☜❤☞¤Lean on to each other ' '' '' ''❤ '' '' '' '' Keep holding on to each other¤☜❤☞¨‘°ºO¤❤¤

Isnin, 7 Februari 2011

Welcome To The Starfruiters!!! (Day 1 /Part 1)

Been busy for 2 days just to make sure siap semua yang dah planned for the Starfruiters...
My list of Starfruiters..:

  1. Mak (my MIL)
  2. Kakak (my MIL) 
  3. Abg Deris (ad hoc decision made) & his 3 followers..
  4. Katon @ K Long(my hb's niece..a lawyer tapi ni je yang guna GPS tp dah sampai kat airport, pusing balik masuk LPT sbb dia dok cari Bandar Damansara! Mmg le diarahkan balik ke Selangor! husband n wife mmg lemau kalo bab jalan ni!)
  5. Ary ( ni mmg taiko dari kecik lagi!! Lagi satu, on-the-dot!Kalo dia kata jalan kul 8, sapa lambat, sahih kena tinggal!) 
  6. Amai ( ni minah lorat! Kekecik dulu, kememeh sungguh! La ni, x le lagi.. KAlau tak, buruk nau ghupanya!)
  7. Ina (dulu belajau kat IKM Pekan,selalu dtg umah aku, belajau masak2 & belajau kenal mak sedara dia yg hidup penuh dgn ISO ni!)
  8. Dak Ida (bakal pengantin in the family... Cam lama lagi bulan Sept tu tp kelip2, dah masuk February dah ni.. )
  9. My 11 grandchildren yg membuatkan dunia semua orang up-side-down! Meriah tau!!! Ada beribu2 jenis perangai!
Seperti dijangka... Dak Ary dan kuncu2nya dari Putrajaya yg sampai dulu! kul 10.30 am dah terpacak kat depan umah! Sorry ye.. Bawak la keta apapun, Alphard tu tetap kena dok luau pagau ye....
Pas tu,  Dak Ina dengan Dak Amai.... bersama 2 org mem besau. Sapa lagi kalau bukan Mak, Kakak ngan dak Ayu... Ops! jugak dgn Si Butang! Dah berbulan dah..br dpt jumpa Ammar, anak dak Amai! Dia dah makin demok dan domok!
5 buah kereta yang padat dgn manusia semuanya... beralih memadatkan rumah aku!!

Masing-masing dah lapau.. tp kena tunggu dak Katon yg ikut GPS pi LPT balik! buang aje GPS tu! Dalam nunggu diorang anak-beranak, sempat lagi Hubby Baby ngejust dgn K Nor, mujuk dia join the crowd... Masa tgh makan, of course le Katon dah sampai....K Nor htr message... "Kami sampai petang sikit"! Wah!!! Tambah meriahlah rumah aku yang dah hiruk-pikuk dgn Starfruiters yg suka nau bercakap ni!  Kalau Starfruiters ni, bercakap tak hengat!
Lunch kami simple aje (tapi aku dok siapkan nya dr hari sebelumnya!) ... Roast Chicken 3 ekor Hubby Baby beli ayam yg paling besau kat Pasar Balok but actually buat 4 ekor dan  sekor tu aku antau kat K Zam Pasdec), sambal tumis dimakan dengan nasik putih aje... Ops! Kicap pun ada sbb dalam group ni, ada yg hantu kicap!

Lepas makan, kemas-kemas, hidangkan jemput-jemput labu dan jemput-jemput pisang yg aku dah sediakan, ditambah lagi kepok lekor yg kakak beli masa OTW ke sini... Penuh meja! Tapi, x ramai peminat.. Mereka lebih minat berehat aje sebelum aktiviti kami seterusnya!
Mak Lang (Batrisyia) dengan anak-anak buahnya beriadah!

*Banyak lagi gambau ..tp tgh tunggu diupload oleh anak2 buah yg mmg suka snap gambau... 
Aku tak dan nak ambik guna camera cap ayam tu sbb bz... Tuan rumah lah katakan..heheheh


2 comments:

MyRule

Bobok.. nama je dok pekan 2 tahun.. bila nak jalan dari belimbing suh serul lead.. serul??? hiway muadzam tu pun dia x pernah jejak..hehehe

Ammar.. sepangjang jalan pegi n balik kontan... zzzzzz dalam carseat..

naper adik x jumpa jemput2 pisang and labu?..musykil2

Cool Lean

Dak bobok dulu naik bas... mana gheti jalan...

Jemput2 labu ngan pisang ada terletak dlm bekas clear plastic kat atas meja jepun tu! NAnti lenkali Chik Olyn buat lagi...

Catat Ulasan