CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

¤❤¤Oº°‘¨☜❤☞¤Lean on to each other ' '' '' ''❤ '' '' '' '' Keep holding on to each other¤☜❤☞¨‘°ºO¤❤¤

Selasa, 1 Februari 2011

Squash & Him...

29hb. JAnuary 2011
2nd day...

HAri ni will be a very busy day... TAyar nak kena gi tukar..sebab semalam dah meletup.. So, kul 8 am kami dah keluar rumah. Terus hantar Along ke squash court dulu... Selepas berbincang malam sebelumnya, Along akan dapat squash racquetnya. Bersusun racquet di foyer bangunan Majlis Sukan Pahang di Teluk Cempedak tu... Ada RM150, RM180, RM200, RM220 dan RM300... Mula-mula Along pegang yang murah sekali tu... Lepas tu, dia test pulak yg RM180. Abahnya .... terus pegang yg RM220 tu! Tu dah discount.. Kat luar, paling murah pun boleh dapat RM250 untuk benda yang sama,.. Lepas tu Abahnya suruh Along test yang RM300 punya.. Aku dah diam.. sebab aku tahu budget bulan ni banyak yg dah lari! Bukan setakat lari di laluan yang lurus.. siap laluan yang bengkang-bengkok pun ada! Aku dok acukan jugak yg RM150 tu kat depan Along... Tapi dia lebih tertarik dengan Abahnya..huhuhuu..
"RM300 tu mahal nau la, Long. Abah tu karang nak gi tukau 2 biji tayar tu.. Tu dah RM500 lebih lak kang.." Aku cuba buat deal dengan Along... 
Hubby BAby aku tu buat dek aje.. Dia tu, kalau anak seriously nak, dia mesti nak beri yg terbaik dia boleh bagi! Contohnya, kasut futsal Along sampai RM 200, kasut bola sampai RM170..sedangkan dia sendiri pakai kasut yg regenya RM130..tu pun dah berbelas tahun pakai! LA ni pi kerja, dia pakai kasut NIKE yang aku presentkan 2 tahun lepas.. RM190... TAk ke kesian!
TApi dia hanya sanggup beri yang terbaik untuk makanan dan barangan sekolah aje.. HP yang Along pakai, dah boleh buat tukun dah!
Finally, Along ambil yang RM220 tu.. Mmm.. apa nak kata... Abahnya nak bayau... Aku pulak belikan la dia eye-ware... Total semua RM285! Pepagi lagi dah kempis wallet! 

Masa bayar tu, aku cakap kat amoi yang jaga booth tu..."I nak receipt ye.. for tax-deduction"
Dia kata "The coach is not here la Aunty. Dia pergi meeting"
"Coach Lim? U just make a note for him.. Tomorrow also can.." balas aku.. Nak jugak receipt!

So, dengan penuh semangat dan senyuman ear-to-ear on Along's face dia pi kat court.. 
1st service... tp still dgn racquet milik Coach Kamal, coach squash Pekan...

Today's 1st game, Along lawan dengan PAhang player... A chinese boy, nampak muka cam sempoi aje tapi memang dasyat dia main! MAin 2 set sahaja tapi lama la plak....Walaupun Along kalah this game, tapi dia tetap puas hati... Kenap[a lak puas hati bila kalah?? Sebab his opponent is a real squash player! Kalau tak, takkanlah leh main untuk Pahang! The boy trained every single day after school since small!Along? Baru last year dapat main sbb previously dia main tennis.
NAsib baik Along ni spesis berkaki panjang... Senang le sikit nak menapak ambil bola...

1st set, Along kalah.. His coach & me uplifted his spirit bila dia kata" Susah nak kalahkan dia ni, Mi... "
I told him, "it's just the 1st set.. Jangan kalah sesaja aje..Main all out! "
Coach Kamal tambah" Awak boleh buat, Firdaus. Ingat balik ... Awak main depan, depan, belakang.."
And the 2nd set, he won by 3 points... Kan boleh tu.! 
MAsuk court untuk 3rd set, dah nampak dia macam pancit... and he lost this set which made him lost the game... 1-2.. Tak apa....Puas hati sekali lagi walaupun kalah!
 Get ready for the next game in the afternoon... 

Later in teh afternoon, the game was not interesting..Kata Coach Kamal, xde game! Sebab this opponent main bagus sikit je dari Mohd Khairuddin, the opponent yg dia kalahkan in less than 10 mins. This is an Indian boy.. Along kenal dia masa dia bersekolah kat SMKTC dulu... (Actually, kebanyakan kawan Along yg main squash ni r Malaysian players!TApi dia minat sangat dengan tennis sbb hari2 dia tengok org main tennis kat sekolah dia masa tu...)

Lepas game, nampak la Abahnya dan adik2nya sampai... Diaorg dok posing kat depan building tu... Sbb ombak dah pecahkan penahan pantai....

LAut bergelora dah 2 bulan! Ni kat depan pagar bangunan squash MSPahang tu aje... Ni kira kecik aje...

We headed home, bathe, pray and had dinner at a stall near our house....And the children, dozed off after done their Isya' prayer.... Me? Ntah bila la aku tertidur.....




0 comments:

Catat Ulasan