CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

¤❤¤Oº°‘¨☜❤☞¤Lean on to each other ' '' '' ''❤ '' '' '' '' Keep holding on to each other¤☜❤☞¨‘°ºO¤❤¤

Khamis, 3 Mac 2011

Over confident!

Dah lama tak berYM.. Semalam tengok boleh buat video call... So, apa lagi! At least boleh tengok muka dan boleh dengar suara  at one time! Dengar suara Hubby Baby tapi... dia dah bawak mic & earphone set ke sana.. Mana lah nak dihalakan suara kami anak-beranak yang cakap kuat-kuat dengan harapan dia dapat dengar.... Macam Si Bisu bercakap dengan Si Pekak la... 
So, 10.30 am aku dah kunci rumah, dah siapkan nasi goreng sotong untuk lunch anak-anak dan susu botol Addeen.
Sunyi sepi EC Mall... Samsonite pun x bukak lagi. Since Hubby Baby dah cakap "Gi beli je kat Carrefour. Senang" , Aku pun pergilah kat Carrefour... Dan aku beli le menda alah ni.. Cheh! Sabtu tengahari Hubby Baby dah ada kat Kuantan tapi pi jugak beli menda ni!

 MAsa turun dari C4, aku sengaja lalu kat tepi Samsonite tu... Hari tu Hubby Baby kata nak beli satu untuk dia travel on business trips ... Dah berabad pakai bag free yang dah umur 12 tahun tu..

Huhuhuu.. x sabau nak dapat Samsonite ni!
Ni le bagnya.. Hitam..siap dengan lekuk-lekuk lagi.. Mata Hubby Baby kata, nampak masculine.. Masculinelah sangat! Aku prefer yang sebelah tu.. Warna merah, my favourite colour. Bila aku tanya "Nak ke pakai colour merah?" 
Dia kata " Kalau Samsonite, warna pink girlish pun Abang tak kesah" 
Cheh! Samsonite punya pasal... 
Aku masuk la...
"Good morning, Puan. Sila masuk.." Nyonya tu tegur aku... Masuk Samsonite..mestilah dia ingat aku tengah tebal!
"Thank you.. I just want to know, when will you be on sale?" aku speaking london.. Masuk Samsonite boleh le speaking london.. Kalau masuk Tunas Manja, speaking london, mesti orang kata aku berlagak!
"Oh. Actually, we are on sale, Puan"
Me, grinning... Hati berbunga sudah.....
Bila aku tunjuk luggage yg Hubby Baby tengok tu, makin gumbira! Sebab dia kata ada 50% discount!
Hoyyeyyy!!!Hoyyeyyyy!!! Cheh! Macam leh beli on the spot!
"Puan, this bag aa only six hundred over maa.. Very cheap one"... Me, still grinning sebab dah tengok hari tu.. Thirteen hundred over..
Tapi aku tak beli terus... Mestilah  kena survey dulu.. Mesti jadi pembeli yang bijak! Alasan! Mana le aku mampu nak beli luggage sampai RM650 hari ni??? 
So. I said, "I'm not buying for him but I'll bring him here to buy it himself..." Me, keep on grinning....
So, aku pun snap le gambau luggage tu.. 
Lepas tu, aku berjalan nak pi kat ticketing machine... 
Ops! Di kiri ku emas melip-lap lip-lap.. Dikanan ku pula, Big Apple yang amat memberahikan!

 Of course I chose Big Apple!
Ingat nak makan for lunch tapi nasi goreng ada... 
Big Apple for dinner, guys!!!
One dozen for me and the kids..
The other half dozen, untuk Shafiq Ni le member Along yang terlibat dengan dia semasa kejadian yang tak diingini dulu.. 

 Aku pakai coupon yang dapat December lepas... sebab jadi 365 punya membership.. Since aku pakai coupon for this half dozen, I got a free iced cappucino.Fuh! Nikmat sungguh! Kan tengah panas berdentum tu...
Lepas tu, aku letak la barang-barang atas meja Big Apple tu.. 
Mau bayau parking ticket maa....
Dengan penuh bergaya, aku pi masukkan this card dalam slot dia..
Masukkan, dia keluar balik. Masukkan balik, dia keluar jugak. Aku masuk sekali lagi! Dalam hati dah tension! Siap aku marah le machine tu "Dah rosak, lekatkan le signage!"
Tapi bila aku pandang machine tu atas bawah....
La...patutlah dia reject ticket tu!
Rupanya aku dok masukkan card dalam RHB ATM !!!
Malunya!!!! Tapi  aku nak marah jugak!
Sapa suh letak dua-dua machine ni sebelah-sebelah gitu!
Tapi dalam hati... Aduhai... Malunya mak! Muka dah blush dah!
Huhuhuuu... Nasib baik takde orang lain yang beratur belakang aku.. Kalau tak...HADOI!
Tapi aku dok gelak sensorang le masa nak angkat bahan-bahan tangkapan aku yang aku letak selamba kat atas meja Big Apple tu... 
Oh! Hari yang sangat memalukan!

Moral of the story: Lenkali tengok atas bawah dulu!

2 comments:

MyRule

hua..hua..hua... kitaorg.. malam tadi.. masa gi beli big apple..pun..merasa gak kes macam ni..hahahaha...

mula2 niat nak hon mamat keta depan sebab lembs.. sekali.. kena turn sendiri..sendiri mau ingat la. Naseb baik kitaorg menggunakan skill hikmat sakti gadis ayu..kan bok kan.. Settle..hehehe

Cool Lean

MAnipulasi si gadis ayu!!!

Catat Ulasan