CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

¤❤¤Oº°‘¨☜❤☞¤Lean on to each other ' '' '' ''❤ '' '' '' '' Keep holding on to each other¤☜❤☞¨‘°ºO¤❤¤

Ahad, 27 Mac 2011

Bata lagi???

Sebelum ni kalau pi jogging koi sarung kasut Bata putih.. Ha ah! Cam kasut sekolah  le.. Regenya pun RM39.90 aje masa beli dulu.. Nak minta brand lain, koi segan la kat Hubby Baby.. Almaklum le..yang kerja, dia..bukannya koi!

Tapi agaknya dia kesian kat koi.. Tiap kali lalu kat Nike atau pun Adidas boutique @ pi mana-mana kedai barangan sukan, dia nampak koi jenjeling aje kat kasut-kasut tu...

Semalam koi tanya, "Bila nak pi jogging ni, Yanggg?" dia kata " Petang kang.." 

Koi dengan muka selamba rock pun kata, "Tapi kasut sekolah tu dah ketat.. Dah teruk la". Mesti le dah teruk sbb dah dekat seplo taon koi gunakan!

Terus dia kata "Jom, kita gi beli. Nak beli kat mana? Kuantan Parade banyak kedai kasut.."

"Tak mo la.. Banyak chop panas-panas la kat sana.. "

"Megamall? Ok tak?"

"Kalo ECM (East Coast Mall) ok.. Banyak choice jugak." Kata koi dengan sengeh-sengeh..
Jumaat dah pergi ECM. Sabtu pun nak pegi jugak ke??

Pi ECM, pi Parkson dulu... Mmm..x banyak choices...Then masuk Royal Sporting .. Mahal lak.. Yang koi berkenan tu sampai RM399! Cancel!

Masuk Adidas.. Yang berkenan takde size lak!

Dengan muka toye, masuk le Al-Ikhsan...Ingatkan nak yg cam dah berkenan kat Royal Sporting tp xde lak... Cam lemau je nak mencari sebab salesgirlnya amat lemau! Geram koi! Dah ada yang berkenan, salesgirl tu handover lak pada sorang salesman ni.. Yg koi geram, dia handover kita dan pi layan customer lelaki! Ish ish ish... Kita ni saja nak pompuan layan kita sbb sama2 pompuan tapi...huhuhuu

Masa tengah try, Along call..
"Ummi datang kul brapa?"
"Ummi ada kata ke nak datang?"
"Kan Ummi kata hari tu nak datang hari ni nak ambik handphone Along.. Ummi kat mana tu?
"Ummi kat Al-Ikhsan ni.."
"Iye ke?ECM ek? Err..Esok nak main volleyball.. Kasut Along tu koyak dah.. Hhehehehe.. Boleh le ek sepasang..."

Dendiam, koi ngan Hubby Baby beli la jugak... Sian anak koi berkasut koyak walaupun Nike .. 

Tangkapkan satu Adidas Predator untuk dia...
Ummi dia ni memang sokmo gini! Anak wat lembik tengkok je, mesti nak sediakan!
Dan koi punya?????

Adidas xde yang berkenan... So, koi sapu yang ni aje...
Regenya?? Lebih mahal dari segala kasut Hubby Baby pernah ada..hehehehe..
Tapi, mesti jangka hayat panjang.. Kurang-kurang pun sama hayatnya dengan koi punya Bata putih  yg dah tukar colour cream tu..

Mamat sorang nih memang gini sokmo.. Kalo ada barang baru, mesti muka dia yg enterframe!
Sabo je lah.... 

Ops! Ni bukan koi yang jadi model ye.. Mesti la si mamat enterframe.. hehehehhe..
Koi ingatkan tadi petang boleh la pi jogging dengan Hubby Baby tapi kul 6 pm semua dah masuk kereta.. Restoren Jawaher hunting!


0 comments:

Catat Ulasan