CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

¤❤¤Oº°‘¨☜❤☞¤Lean on to each other ' '' '' ''❤ '' '' '' '' Keep holding on to each other¤☜❤☞¨‘°ºO¤❤¤

Khamis, 12 Mei 2011

Teacher Lia Ajar...

Hari ini, hati berbunga... Nak tergelak pun ada.. Tapi memang kenyataan..

Addeen: Ummi, cuba teka, kenapa hati kita berdebar..
Ummi: Ummi tahu kenapa.. Tapi Addeen tahu ke?
Addeen: Hati kita berdebar bila kita lihat sesuatu yang indah, cantik ataupun yang kita sayang..
Ummi: Bila Addeen pandang kat Ummi, Addeen berdebar tak?
Addeen: Ada rasa berdebarrr.... Hati Addeen macam ni.. *sambil tangannya membuat pergerakan hati yg kembang kuncup!

Ummi: Nanti karang Addeen tanya Abah ..hati Abah berdebar tak bila pandang Ummi...
Addeen: Abah kan ke selalu hati berdebar bila pandang Ummi...  Abah kan selalu cakap kat Ummi "Love you, Yang..one, two, three, four".. Duduk tengok computer pun selalu macam tu..
Ummi: *sengeh aje le...
Betul ke Abah selalu berdebar bila pandang Ummi??? Wink wink!!

Addeen: Bila kita buat baik, hati kita bercantum... Bila kita buat tak baik, hati kita nanti pecah-pecah.
Ummi: Ha? Mana Addeen belajau? Sapa ajau tu?
Addeen: Teacher Lia ajar ...

Budak kecil... Bila nak diajar sesuatu, kekadang susah mereka nak fahami.. Kekadang kita terpaksa gunakan ayat-ayat yang berselirat memudahkan mereka 'melihat'.. Mungkin Teacher Lia maksudkan.. Bila berbuat baik, hati kita bercantum segala saluran darahnya dan akan sentiasa segar atau cantik. Bila berbuat sesuatu yang tak baik, hati akan pecah-pecah kerana hati yg pecah akan terputus saluran-salurannya dan ia akan berbirat ataupun hitam...


0 comments:

Catat Ulasan