CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

¤❤¤Oº°‘¨☜❤☞¤Lean on to each other ' '' '' ''❤ '' '' '' '' Keep holding on to each other¤☜❤☞¨‘°ºO¤❤¤

Khamis, 5 Mei 2011

Hilang Semua Sekelip Mata...

Cukup terseksa rasanya bila terpaksa berjauhan dengan anak. Tapi jika kehilangan semua anak seperti Wan Azleela Wan Abdullah ni, adakah lagi perkataan yang mampu dituturkan???MERATAPI PEMERGIAN... Ibu kepada tiga adik beradik yang lemas dihanyutkan arus deras di Hutan Lipur Ulu Bendul, dekat Seremban, kelmarin, Wan Azleela Wan Abdullah, 32, menangis ketika menatap wajah dua daripada tiga anaknya, Nurshaza Alisa dan Nurshaza Azira ditenangkan abangnya, Wan Aziz Wan Abdullah, 38, dan ibunya, Halijah Ahmad, 69 (kiri), di kediaman abang iparnya 
di Senawang, semalam. - Foto Owee Ah Chun

Kisahnya begini
Aku terdiam tanpa suara.. Aku menangis tanpa airmata.. 


Al-Fatihah buat roh-roh mereka, anak-anak kecil yang suci ..
Dalam Surah AT-TAGHAABUN, ayat 11مَا أَصَابَ مِنْ مُصِيبَةٍ إِلا بِإِذْنِ اللَّهِ وَمَنْ يُؤْمِنْ بِاللَّهِ يَهْدِ قَلْبَهُ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ
Tidak ada sesuatu musibahpun yang menimpa seseorang kecuali dengan izin Allah; Dan barangsiapa yang beriman kepada Allah, niscaya Dia akan memberi petunjuk kepada hatinya. Dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu. 

Dan aku juga ada terbaca sebuah blog...
Dari Abu Said al Khudri r.a. katanya:

Beberapa orang wanita memajukan permohonan kepada Nabi:

"Kami tidak memperoleh waktu belajar dari Anda karena semua waktu telah diisi oleh pria. Oleh karena itu sediakanlah barang sehari untuk kami agar kami dapat pula belajar"

Maka Nabi menjanjikan kepada mereka suatu hari khusus untuk pengajian wanita, dimana Nabi mengajar dan menyampaikan perintah-perintah Allah.

Antara lain beliau bersabda:
"Barangsiapa di antara kamu kematian tiga orang anak, menjadi dinding baginya dari api neraka"

Mudah-mudahan ibu ini tabah dan redha dalam menghadapi dugaan Allah yang sangat besar dan berat ini...

0 comments:

Catat Ulasan