CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

¤❤¤Oº°‘¨☜❤☞¤Lean on to each other ' '' '' ''❤ '' '' '' '' Keep holding on to each other¤☜❤☞¨‘°ºO¤❤¤

Khamis, 18 Oktober 2012

Sama Saja!


Hari Isnin baru ni, otak masih blur nak masak apa walaupun lauk penuh dalam freezer! Kalau cakap 'blur" xde yang berani deny! So boleh lah gantung kuali & periuk. ;))  Kami dirumah dok nanti Hubby Baby balik kerja sebab dah janji dah nak dinner kat luar. Lepas solat Maghrib, semua dah siap tp yang ditunggu-tunggu belum muncul-muncul lagi....
8.30pm, anak-anak pun dah lapar, terus call Hubby Baby and tanya dia balik jam berapa sebab semua dah nak jalan merangkak dah... So, dia suruh pilih nak gi mana.. Since dah malam, kita pilih tempat yang dekat untuk dia dan kami... Picked the place and semua masuk kereta..
Dak Adik kena tutup pagar. Kang anjing & Cik B masuk kawasan rumah, susah la nanti nak samak semuanya! Owh.. Jgn terperanjat.. Kawasan perumahan kami ni mmg ada segerombolan Cik B yang memang wajib melawat kawasan di waktu malam..
Ok.. Cukup la pasal Cik B tu.. X lalu dibuatnya... Back to the story.. Adik kena tutup pagar.. Masa dia berjalan ke kereta yg aku drive Along jadi co-pilot aje  terasa nak sakat dak Adik..
Bila dia dekat dengan kereta, aku biarkan kereta bergerak... Dia dekat lagi, kereta bergerak... Dia dah mula "Ummi! Suka usik Adik!" Aku gelak aje la.. Along gelak sikit aje... Konon macho le agaknya... Kesian punya pasal sebab muka dia dah monyok kena sakat dengan Ummi! aku berhenti la.. kasi dia buka pintu & masuk. Then aku tekan minyak... 
"Eh! Apsal kereta ni x jalan?"
Aku tekan pedal minyak lagi sekali.. Memang x gerak la...
Tiba-tiba dak Along gelak! Gelak dengan sepenuh hati pulak tu!
Terus aku tengok papan pemuka and "Aduh! 'N' rupanya!"
Rupanya Along tukar gear masa aku sakat dak Adik tadi!
"Ha! Ummi ni! Pandai sangat gelak kat Adik. Kan dah kena gelak!"
Diaorang bertiga dok seronok sungguh sampai macam nak pengsan gelakkan Ummi!
Urm.. Memang serupa aje mak dengan anak!

Sepanjang jalan ke Sara Thai Kitchen, Balok, Along dok ulang dan ulang lagi kejadian tu.. Sampai di Sara Thai, Addeen seperti biasa, akan lari pi tempat lepak favourite dia.... di pelantar anjung restoran.. Pelanggan dah tak ramai dah.. Al maklum la.. dah dekat jam 9 malam.. Tambah-tambah lagi tengah-tengah bulan, memang x ramai pelanggan. Termasuk kami, hanya ada 4 group saja, termasuk la satu group ni pekerja restoran...
Ummi dah habis credit, so dia kena sms Abah..
Kami terus order makanan.. Nak tunggu Hubby Baby sampai, entah jam berapa entah.. Memasing perut dah ber Keroncong Untuk Ana dah...
"Dik, kasi nasi putih satu, nasi goreng cendawan satu, nasi goreng pattaya x pedas & tak mau sos atasnya, sotong celup tepung untuk 2 orang..
Along mencelah " Nasi goreng biasa satu, ayam paprik dengan tomyam seafood. "
Aku tambah lagi, " Ayam gajus satu, tauhu telur  cendawan untuk 2 orang, tomyam seafood untuk 2 orang. Yang tomyam seafood tadi tu cancel ek. And sup cendawan untuk satu orang saja".
Deretan air pulak, air laici, teh o ais limau, air epal, kopi gelas, carrot susu 2 dengan satu teh o panas kurang manis gelas"..
Dan seperti biasa, soalan "Air ada 7 ni..." 
Dan dia ulang makanan yang diorder & pandang kami macam.. "Biar betul diaorang ni makan!"
Sengeh aje la...
Tangan kiri masih dalam pemulihan... 
Tak sampai 5 minit, makanan mula dihantar dan dihidang.. Hubby Baby masih belum nampak kelibat lagi. . 

Dak Adik yang comel..cam Umminya jugak. AHAKS!
Macam-macam aksi la budak-budak ni buat.. Along sibuk dengan smsnya.. Sambil-sambil tu berbual dengan kami. Sambil-sambil tu jugak dok menyakat adik-adiknya.. Oh! Lupa pulak.. Kakak takde masa ni.. Dia kat asrama..... Dak Adik pulak jadi mangsa sakatan utama dak Along.. Kasihan dak Adik....

 His favourite 'playground..
Addeen tak lapar pun sebab dia  makan Butterscotch bread & bran bread dr lepas lunch lagi tanpa henti.. Jadinya dia sahaja yang masih bertenaga untuk bermain di penghadang pelantar berukir tu.. Suka hati la Labu....

"Ha? Tgk org meeting?"
Anak pun confused!
Hubby Baby masih belum nampak kelibat lagi. Along call Abahnya dan "Kejap. Abah tengah tengok orang meeting ni".
Ha? Tengok orang meeting???? Selalunya dia masuk meeting tapi malam ni pelik sikit sebab dia hanya tengok sahaja.. Suka hati la... Tapi perut kitorang masa tu memang dah tak suka dah! Lapauuuuuu!!!!!

7 gelas air untuk kami berlima..Biasa la tu...
Mana makanan?? Tak boleh tunjuk.... Takut u all pengsan aje!

9.15pm baru le Hubby Baby sampai.. Kami dah 85% selesai makan.. Tinggal tengah ratah-ratah lauk saja. Kami layan la tetamu istimewa yang baru sampai tu sampai dia selesai makan.. Belum sempat selesai, Along dah minta balik dengan adik-adiknya.. Kan Ummi mesti nak naik kereta dengan Abah...Sebenarnya dia boring tengok Ummi & Abah yang macam pengantin baru.. 

Sara Thai Kitchen memang tempat kami bila masa- masa terdesak... Banyaknya masa yang terdesak itu sampai gunakan perkataan berganda! Tapi memang puas hati dengan makanan disini. It's another favourite spot untuk bawa sahabat handai dan family yang datang menjengah kami atau singgah Kuantan...
Sapa-sapa datang Kuantan, sila jangan segan-segan cari SARA Thai Kitchen ni.. Ada 3 cawangan di Kuantan. Satu di Jalan Besar, Satu lagi di Jalan Gambut & yang kami selalu pergi (since dia bukak tengah tahun ni) ialah di Balok.. Tempatnya lapang & sangat santai. Parking pun luas. Kalau ada anak kecil, memang sesuai la.. Nak lari, nak tergolek, nak hide and seek pun boleh! Kalau masakannya sesuai dengan tekak, jangan lupa datang lagi!
Err... Sara Thai, x mo kasik diskaun ke untuk kitorang?? ;P

Point penting n3 ni ialah, MAK BOREK, ANAK RINTIK.. Sama aje perangai dia dua beranak!

0 comments:

Catat Ulasan