CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

¤❤¤Oº°‘¨☜❤☞¤Lean on to each other ' '' '' ''❤ '' '' '' '' Keep holding on to each other¤☜❤☞¨‘°ºO¤❤¤

Sabtu, 30 Januari 2010

Masih 'Along'....

Malam tadi aku tak boleh tidur...Kerisauan seorang ibu... 

Pepagi lagi Along dah call. "Ummi datang kul berapa?"
Adoi..Aku ni memang cukup cair bila anak tanya macam tu...Aku dah siap, adik-adik dia pulak yang masih melambat-lambatkan perjalanan....

Ummi: "Along demam lagi ke? Dr kasik ubat apa pagi ni?" .
Along: "Dah kurang dah. Mlm td Dr tu ada kasik ubat demam. PAgi ni pun sama gak"
Ummi: "Ubat demam aje? Takde ubat lain ke?"
Along: "Ada... Tadi masuk antibiotik"
Ummi: "Masuk?..PAkai injection aje ke..dah buat line?"
Along: " Dah buat line malam tadi.."
Ummi: *gelak nyakat* "Mesti Along menjerit, kan?"( Along ni kalau bab jarum, memang dia fobia sikit...)
Along: "Ala..Tak sakit pun.. MAsa dia nak masuk jarum tu je yg peedihhh sikit"

Hari ni, Dr Puteri nak x-ray kaki dia dulu...nak tengok berapa besar kawasan yg dah bernanah kat dalam tu..Nak tengok kalau kena kat tulang dia. Lepas tu baru boleh buat the minor operation...Mmmm..Addeen ( my youngest son, aged 5) pulak, dari amalam tadi batuk teruk. Sampai menangis-nangis bangun dari tidur..

Mula-mula kami accident, pastu satu rumah demam batuk selsema . & now, this.... Allah nak duga kami...nak tengok sekuat mana kami & nak mengurangkan sedikit dosa kami.... Alhamdullillah pada semua dugaan ini..Kerana ini menandakan Allah masih sayangkan kami........ 

0 comments:

Catat Ulasan